Hospice en terminale thuishulp Noordoostpolder Urk Emmeloord

Waken Thuis

Waken bij cliënten thuis.
Bij terminale cliënten  thuis wordt, in overleg, overdag en ’s nachts gewaakt. Onze vrijwilliger neemt de verzorgende taak van de mantelzorger tijdelijk waar. Zo krijgt de partner of een ander familielid de gelegenheid om even op adem te komen, een boodschap te doen, of ’s nachts rustig te slapen.
De vrijwilliger verricht geen medische, verpleegkundige of huishoudelijke taken. Hiervoor kan een beroep worden gedaan op de professionele instellingen met wie nauw samengewerkt wordt.
De vrijwilliger biedt de stervende cliënt en diens naasten, daar waar nodig, tijd, aandacht en emotionele ondersteuning.
Het motto daarbij is: ER ZIJN.

Aanvraag waken
Iedereen in de Noordoostpolder en Urk kan om hulp vragen en neemt daarbij contact op met de dienstdoende coördinator:
Dat kan per telefoon, tel 06-301 000 40, of mail:  coordinatorentthnop.urk@gmail.com
Een coördinator heeft dan een gesprek met de hulpvrager en zal vervolgens in overleg met alle betrokkenen beoordelen of en zo ja welke hulp de Stichting kan verlenen.


WAKEN BIJNA THUIS HUIS


Verblijf in de hospicevoorzieningen, de twee “Bijna Thuis Huizen”.
Onze hospicevoorzieningen zijn bedoeld voor cliënten uit de NOP en Urk die palliatieve terminale zorg nodig hebben, maar deze om welke redenen dan ook, niet in hun eigen woonomgeving kunnen krijgen. Bijvoorbeeld als iemand alleen woont en niet meer alleen kan of wil blijven.
Om voor zorg in aanmerking te komen wordt er van uitgegaan dat de levensverwachting  3 maanden of minder is.

Het waken in onze “Bijna Thuis Huizen” kan 24 uur per dag plaatsvinden, zo nodig in samenwerking met familie en/of mantelzorgers.
Wie gebruik wil maken van onze hospicevoorzieningen kan contact opnemen met de dienstdoende coördinator.
Dat kan per telefoon, tel. 06-30100040,   of mail: coordinatorentthnop.urk@gmail.com

De ingang van zorgcentrum ‘Hof van Smeden’ is tevens de hoofdtoegang naar de twee ‘Bijna Thuis Huizen’. De beide huizen kunnen echter ook aan de achterzijde, vanaf de Houttuinen, worden betreden.

 Klik op de foto voor grote foto

 

 

Het Bijna Thuis Huis Houttuinen 24

     

   

 

Het nieuwste  Bijna Thuis Huis Houttuinen 22